Go to content

Main menu:

 

اصول صحیح ضد عفونی

1 - بلافاصله بعد از خروج آخرین ماشین مرغ ، زمانی که کود هنوز گرمای خود را از دست نداده با حشره کش و سوسک کشهای موجود در بازار کود را سمپاشی کنید این کار باعث از بین رفتن حشرات موذی و جلوگیری از انتقال بیماری به دوره بعد می گردد.
2 - بسته به مدت زمان اثر حشره کش ، اقدام به تخلیه کود نمائید . به طور مثال بعضی از حشره کش ها بعد از سه روز اثرمطلوب را خواهند گذاشت و بعضی دیگر بعد از پنج روز اثر گذار خواهند بود .
3 - هیترها را روشن کنید تا بقایای کود کاملا خشک گردد
4 - با استفاده از پمپ باد و قلم مو زدن کلیه بقایای کود ، گرد و خاک و تارهای عنکبوت را از سطوح دیوار ، سقف ، هواکشها ، هیتر ، دانخوری ، آبخوری و دیگر وسایل موجود در سالن پاک کنید .
5 - با جارو کردن ، فرچه زدن و استفاده از بیل های سر تخت برای جدا کردن بقایای کود از سطوح و دیوارهای سالن اقدام به پاکسازی سالن نمائید . چندین بار جارو بزنید به طوری که کوچکترین ذره ای از کود داخل سالن نباشد برای راحتی کار می توانید در اخرین مرحله جارو کردن از جارو برقی استفاده کنید .
6 - با استفاده از شعله افکن زمین و دیوار ( تا ارتفاع 1 متری ) را حرارت دهید . توجه داشته باشید میزان حرارت باید به مقداری زیاد باشد که لمس بتن باعث ایجاد سوختگی شود .
7 - حرارت شعله افکن باعث ایجاد ترک در دیوار و کف سالن می گردد . با سیمان غلیظ کلیه ترکها و سطوح نا صاف را بپوشانید . توجه داشته باشید سطوح دیوار و کف سالن باید کاملا صاف و صیقلی باشد . وجود ترک و نا همواری محیطی مناسب برای رشد انواع باکتریها می باشد.
8 - با استفاده از شوینده های دامپزشکی و لانس کف پاش اقدام به کف پاشی کلیه سطوح نمائید و توجه داشته باشید که کف از غلظت کافی برخوردار باشد و حداقل 35 الی 40 دقیقه بروی دیوار و کلیه سطوح ماندگار باشد . در صورت عدم ماندگاری کف ، این شستشو ارزشی نخواهد داشت . لانس کف پاش را می توانید از شرکتهای عرضه کننده لوازم کارواش و یا فروشگاههای اینترنتی تهیه کنید . همانطور که مستحضر هستید تا این لحظه حتی از یک قطره آب استفاده نشده است . متاسفانه بعضی از مرغداران بلافاصله بعد از تخلیه کود یک بار سالن را با آب خالی می شویند و بعد اقدام به ضد عفونی می کنند . این روش تنها باعث انتقال کوکسیدیوز و دیگر بیماری به دوره بعد می گردد . اگر شوینده های دامپزشکی در دست نبود بهترین گزینه محلول آب و وایتکس به همراه مایع ظرفشویی می باشد . لازم به ذکر است غلظت وایتکس نباید کمتر از یک ششم باشد و نباید از صابون مایع و یا مایع دستشویی استفاده کنید . مایع دستشویی توانایی لازم برای از بین بردن چربی ها را ندارد .
9 - شستشوی سالن با لانس آب پاش با فشار 35- 40 بار
10 - فرصت دهید تا سالن خشک شود
11 - خطوط آبخوری به صورت کامل جرمگیری شود
12 - ضد عفونی آبخوری و دانخوری
13 - شستشوی دوباره کف سالن به علت کثیف شدن آن موقع جرمگیری و ضد عفونی خطوط آبخوری
14 - ضد عفونی سالن با محلول ضد عفونی
15 - سفید پوش کردن کف و دیوارهای سالن باآب آهک به نسبت 1 به 4
16 - ورود بستر به سالن
17 - ضد عفونی بستر
18 - بستن تمام خلل و فرج با نایلون
19 - روشن کردن هیتر و بالا بردن دمای سالن ( حداقل 28 درجه سانتی گراد )
20 - دود دادن سالن و پلمپ آن تا روز ورود جوجه

نکات مهم :

- با رعایت موارد فوق انبار دان ، محوطه ، سرویس بهداشتی و اتاق کارگری را ضدعفونی کنید . برای ضد عفونی اتاق کارگری ، کارگران را به مرخصی بفرستید تا شرایط برای آنها و یا خانواده ایشان سخت نباشد.
- در کل دوره پرورش محوطه باید با آهک سفید پوش باشد و در صورت بارش باران و برف ، پس از اتمام بارندگی محوطه را دوباره آهک پاشی نمائید.
- فرمالین در فصول سرد و دمای زیر 28 درجه غیر فعال می باشد.
- لباس کارگران در پایان دوره باید سوزانده شود و یا با ساولن ، دتول و دیگر مواد ضد عفونی کننده ضد عفونی گردد .
- کفش ها و دمپایی ها در پایان هر دوره با وایتکس ضد عفونی شود.
- سعی کنید برای هر سالن ، انبار دان و محوطه از کفش ها و دمپایی ها با رنگ متفاوت استفاده کنید و دستورالعملی بر روی دیوار نصب کنید که رنگ مورد استفاده هر بخش مشخص گردد. به طور مثال : کارگران عزیز دمپایی مخصوص انبار دان رنگ زرد می باشد ، در مورد اهمیت این موضوع به کارگران توضیح دهید و سخت گیرانه پیگیری نمائید .
- در صورت وجود ذرت و سویا از دوره قبل از ضد عفونی کننده دان استفاده نمائید.

 
 
Back to content | Back to main menu